10 października w klasie II odbyła się lekcja gotowania. Inspiracją do działań kulinarnych był tekst ,,Szkoła gotowania”.
Dzieci w tym dniu przyniosły ciemny chleb, ser żółty, warzywa i zieleninę. Kierując się zasadami zdrowego odżywiania i piramidą żywieniową uczniowie z wielkim zapałem przystąpili do pracy. Powstały pomysłowe, pożywne, bogate w błonnik, witaminy i inne związki kanapki. Dziecięcej pracy towarzyszyła radość tworzenia, współpraca, dzielenie się, wzajemna pomoc i dyskusja. Po skończonej pracy z wielkim apetytem dzieci przystąpiły do konsumpcji pysznej przekąski w ramach II śniadania w szkole.
Wspaniale moi kucharze! Gotowanie też jest sztuką, wspaniałą formą relaksu i zainteresowań. Życzę Wam sukcesów w gotowaniu pod czujnym okiem Rodziców i Dziadków.
Przygotowała: Danuta Dryl