17 stycznia grupa Promyczki obchodziła Dzień Pizzy. Taki dzień to świetny sposób na zintegrowanie dzieci i promowanie różnorodności kulturowej, a także rozwijanie zainteresowania kulinarnego i promowanie zdrowego odżywiania.

Poprzez organizację takiego wydarzenia, dzieci mogą poznać smaki i tradycje innych krajów, w tym przypadku Włoch, a także rozwijać swoje zdolności kulinarne i poznawać nowe umiejętności. Promyczki poznały historię powstania pizzy i jedną najsłynniejszą pizzę „Margherita”. Pizzę z wielkim apetytem zjedliśmy na podwieczorek.

Ewa Wojtulewicz

Apetyczne pizze leżą na stole  Chłopiec kroi mozzarellę  Chłopiec tarkuje żółty ser  Dziewczynka układa pomidorki koktajlowe  Dziewczynki z grupy Promyczki posypują pizzę serem  Mali kucharze rozkładają ciasto no blaszkę  Para dzieci posypuję ciasto bazylią  Przedszkolaki niosą pizzę w trzech blaszkach